Werktuigenvereniging Ruinerworld

Verhuur van agrarische machines, Gezamelijke inkoop van strooisels, plastic, maïs en graszaad.


Grasseizoen begonnenGa terug

Grasgroei komt op gang


Door de relatief hoge temperaturen overdag komt de grasgroei alweer op gang. Grasgroei begint na de winter onder de grond, de eerste nieuwe witte wortels zijn nu zichtbaar. Dit is het sein dat u in actie moet komen voor een goede start met uw grasland.
 

Nu al doorzaaien


Beoordeel de staat van uw grasland: wat is het aandeel goede grassen tegenover onkruiden, open plekken en ongewenste grassen? Percelen met een aandeel van 60 tot 80% goede grassen kunt u verbeteren met doorzaaien. Dit verhoogt het aandeel goede grassen en brengt de nieuwste genetica in de zode. Kijk eerst of uw bodemtemperatuur al voldoende hoog is (6 C of hoger).

Gebruik voor doorzaai een speciaalmengsel van 100% tetraploïd Engels raaigras. Dit gras kiemt sneller en vestigt zich snel tussen het bestaande gras.
 

Graslandvernieuwing


Constateert u minder dan 60% goede grassen of meer dan 20% kweek, dan is vernieuwen de beste optie. Op zand- en lössgrond mag u tot 31 mei scheuren, op klei- en veengrond tot 1 september. Met de nieuwe online productselector kiest u gemakkelijk het graszaadmengsel dat perfect bij uw wensen past.
 

Bemesting


Op percelen waar de draagkracht het toelaat is het mogelijk de eerste drijfmest uit te rijden. Analyseer voor het uitrijden hoeveel stikstof, fosfaat en kali de drijfmest bevat. Maak vervolgens een plan voor 2015 om de drijfmest optimaal te verdelen in het groeiseizoen.
×

Winkelwagentje Bekijk uw productoverzicht


U moet inloggen om producten te bestellen.

Log in
×

Log in


U moet een wachtwoord invullen.
Wachtwoord vergeten?

 Wachtwoord vergeten?

Neem contact op met een administrator

Fam. Wind

Stuur een mail of bel 0610568499
×