?>

Werktuigenvereniging Ruinerworld

Verhuur van agrarische machines, Gezamelijke inkoop van strooisels, plastic, maïs en graszaad.


Najaar
2015-10-05

Het lijkt wel dat de mais niet rijp wil worden en 15 oktober de dag is die bij de mais veredelingsbedrijven bekend staat als datum dat het afrijpingsproces stil komt te staan. Daarmee hebben we zo onderhand alle natuurverschijnselen wel gehad die in het groeizame leven van de maisplant kan voorkomen. Koude,droogte,hittestres,storm,wateroverlast,  ja je vraagt je soms af waar de maisplant de energie weg heeft gehaald om tot op veel plaatsen zo’n massaal gewas te komen. Dit geld natuurlijk niet alleen voor de mais maar het gras heeft ook aan deze weersomstandigheden bloot gestaan om toch tot goede opbrengsten te komen.  Of licht dit aan dat we 10% meer gras in het bouwplan hebben?  In elk geval op veel plaatsen zijn de silo’s en kuilplaten goed gevuld met redelijk tot zeer goede kwaliteit ruwvoer.
 
Naast de natuurlijke zorgen heerst er bij veel agrariërs onzekerheid over ontwikkelingen waar we als ondernemer geen grip op hebben.  (melkprijs, fosfaat’quota’, randvoorwaarden) Kortom het gezegde van -je moet stil zitten als je geschoren word- is in sector goed te merken.  Er worden werkzaamheden uitgesteld of vooruit geschoven en dit is bij WTV Ruinerwold ook zeker te merken,, de omzet staat onder druk en dat heeft ook zeker te maken met dat er vorig jaar veel is gebeurd rondom de derogatie voorwaarden.
 
Stilstand is achteruitgang dat geld zeker voor een werktuigenvereniging ook hier geld het één staat in het verlengde van de ander. De verwachting is minder bouw meer gras en daar moet je als bestuur dan ook weer op anticiperen. We hebben het inmiddels over blijvend of tijdelijk grasland. Hier is in het voorjaar naar gehandeld door 1 spitmachine om te zetten naar een 4 schaar en een 5 schaar wentelploeg met open rister. Deze hebben inmiddels hun diensten al bewezen.
   Naast de grondbewerking heeft het bestuur ook gemeend na dat er al  langere tijd vraag naar was
   om ook te moeten investeren in de hooibouw. Na WTC Koekange hier van op de hoogte te hebben     .  gebracht is men overgegaan tot aanschaf van een Kuhn Hark deze heeft de benodigde hectares                                                   
   inmiddels meer als gedraaid.                        
 

Pasticinzamelen
2015-03-28

                                             Zaterdag 4 april PLasticinzamelen

Net als andere jaren op de eerste zaterdag van april is er weer de mogelijkheid om Landbouwplastic en krimpfolie in te leveren.

                                           Inlevertijd van 9.00 uur tot 13.00 uur

Dit in samenwerking met de WTV Koekange word dit georganiseerd aan de koekangerdwarsdijk ter hoogte van huisnr. 15 waar het aldaar zich vanzelf wijst.

Nieuw is dat er naast landbouwplastic en krimpfolie (zonder netten) ook Big Bags kunnen worden aangeboden. Deze dienen schoon en ontdaan van binnenzak (kunstmest) in elkaar verzameld te worden aangeboden.

 

Muizenschade/Graszaad
2015-02-15

 

Muizenschade/graszaad

Ieder is inmiddels wel op de hoogte hoe het in friesland is gesteld met de graslanden met muizenschade. Het speelt hier niet zo maar er zijn toch wel locaties waar beduidend meer schade is als normaal.

Het betekend vanzelfsprekend dat dit gouden tijden zijn voor de graszaadproducenten. Al deze duizenden hectares moeten weer vannieuws worden ingezaaid. Zo het nu lijkt is er in europa meer als voldoende graszaad wat nog niet in hogere prijzen is terug te vinden.

We hebben op dit moment voldoende vastgelegd om onze leden dit voorjaar te voorzien.

tot slot nog wel even een opmerking loop eens door het land en controleer eens op muizenschade wacht niet tot het moment dat de grond draagkrachtig genoeg is om te bemesten. Mocht u tot de conclusie komen dat er bij gezaaid moet worden is het wenselijk om dit toch even vast te leggen. Dit heeft meer te maken met de logestiek om ook snel te kunnen uitleveren.

s

Pomptankwagen
2015-02-15

Laatste Nieuws: Pomptankwagen

Zoals velen misschien al weten heeft de WTV nu een jaar naar alle tevredenheid een pomptankwagen in gebruik.

Deze tank staat aan de Wold AA weg nr. 1 bij de fam.Snijder te reserveren onder nummer 06-21224305 het bestuur heeft de huur vast gesteld op 55 € per dagdeel.

De Tank beschikt over 60 meter transportslang en heeft een enorme pompcapaciteit. De inhoud van de tank is ruim voldoende om de slangen na gebruik door te spoelen en of de mest aan te mengen bij onvoldoende doorstroming.

 

Nieuwe website voor WTVR
2015-01-07

Deze website is nogsteeds in ontwikkeling, mogelijk kan het zijn dat bepaalde functies/onderdelen niet werken en/of fouten veroorzaken.
Nieuwe functie: sidebar(linkermenu) banner / foto werkt nu!×

Winkelwagentje Bekijk uw productoverzicht


U moet inloggen om producten te bestellen.

Log in
×

Log in


U moet een wachtwoord invullen.
Wachtwoord vergeten?

 Wachtwoord vergeten?

Neem contact op met een administrator

Fam. Wind

Stuur een mail of bel 0610568499
×